vrijdag 7 februari 2014

NSO week 1

We zitten alweer ruim een week in het mooie Someren. Afgelopen dinsdag hebben we dat aan de plaatselijke inwoners goed laten merken; de stunt stond op het programma. Met de gekste kleding en de luidste attributen zijn we door het dorp getrokken. Marjanne en Toon Tuba op de trekker voorop, gevolgd door een geweldige kopersectie die mooie liederen ter gehore bracht. Someren is flink ondergeplakt en beflyerd, dus wie nu nog niet weet wie die studenten zijn die constant de Action leeg kopen... 
De bestemming van onze optocht was het gemeentehuis. We mochten op de koffie bij de burgemeester! Meneer de burgemeester hield een inspirerende toespraak; hij verheugt zich op 'Sjos' en is zeer benieuwd naar de bijzondere tonen van de opdrachtencompositie. Onze Barbara wil hij natuurlijk ook niet missen. 

De kamermuziekavond was die dag ook zeer geslaagd. De sfeer was goed; waxinelichtjes, matrassen om lekker op in te dutten en de nodige alcoholische versnaperingen waren aanwezig. Met een biertje in de hand werd er geluisterd en gespeeld. Jurjen kon hierbij helaas niet aanwezig zijn omdat hij aan het einde van de repetitie ge-iced was. Al met al een leuke avond die overigens om kwart voor 12 begon en zo rond tweeën was afgelopen.Top georganiseerd Kamer-musicie!

Toch merk je wel dat de fitheid van iedereen sterk achteruit gaan. Er wordt constant gehoest (waar meneer Hempel absoluut geen fan van is) en er zijn al heel wat slapende selfies genomen. De sfeer lijdt hier gelukkig niet onder. 

We hebben le maestro beloofd zaterdag allemaal fris en fruitig voor de dag te komen en Someren eens laten horen wat we allemaal hebben uitgespookt op de Hoof!

Jet van Oosterhout, aanvoerder 2e violen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten