maandag 3 februari 2014

Dag 5 van het NSO 2014, als een blog aan m’n been..

De irritaties beginnen te komen, de gemoederen beginnen op te lopen: iedereen is moe, men wordt ziekjes en het opstaan wordt steeds zwaarder. Hier een aantal negatieve punten van het NSO 2014. Echter staan deze punten in schril contrast met alle positieve punten van dit fantastische orkest.
De groep komt steeds meer #dichtbij elkaar. Te merken aan onder andere de druk bezochte feestjes, het aantal lege fusten bier, het steeds beter wordende eten en het steeds voller rakende regelbord. Het NSO 2014 is nu werkelijkheid. De eerste dagen ging het moeizaam, maar nu zijn we op stoom en boeken we elke dag veel progressie in de muziek en in de kelder.
Elke dag is er een praatje van onze welbekende orkestchef Maarten (trombonist in schaapskleren). Dit praatje wordt ingeluid met een ongelooflijk geweldig fantastisch mooie tune van onze laagkopersectie. Overigens.. onze dirigent Jurjen complimenteerde een van de leden van deze laagkopersectie een vuile lompe boer (de naam blijf ik jullie nog verschuldigd).
Elke ochtend beginnen we om 10 uur met repeteren na een kort ontbijt op de weg naar de repetitieruimte. Na een repetitie van 2 uur is er een kleine koffiepauze waarin het regelbord flink bestudeerd wordt en de laatste roddels besproken worden. Na het volgende repetitieblok is er een overheerlijke lunch verzorgd door onze koks Simon, Simon en Mick. Vervolgens gaan we er weer volle bak tegenaan en kijken we allemaal uit naar het diner.
Rond het diner hebben we iets meer tijd om wat voor ons zelf te doen: hardlopen, studeren, slapen, troetelcadeau’s kopen of alvast beginnen aan het bier. Troetels zijn trouwens groepjes van 5 mensen. Zij zorgen ervoor dat we fit en gemotiveerd blijven en het is een goede manier om elkaar op de been houden. Dit doen we bijvoorbeeld door elkaar veel te knuffelen, drank te kopen of troep voor elkaar te kopen bij de lokale Action.
De toegift van dit jaar is ondertussen ook bekend gemaakt en wordt met veel power gespeeld. Wat de toegift is blijft nog even geheim, maar reken er op dat het een groot feest wordt! We verheugen ons dan ook allemaal op het eerste concert in Someren.
Dit eerste concert duur nog wel even, maar iedereen kijkt er erg naar uit. We gaan er vandaag weer flink tegenaan en studeren allemaal nog eens de loopjes en lastige dingen. Deze blog is nu voorbij en iedereen komt steeds #dichterbij.

Junior Huigen en Joppe Drop





Geen opmerkingen:

Een reactie posten